Suara Sarawak – Goodnite Mengiktiraf Pentingnya Tidur Bagi Rakyat Malaysia

Goodnite Mengiktiraf Pentingnya Tidur Bagi Rakyat Malaysia, Menandatangani MoU Dengan Universiti Malaya Untuk ‘Sleep Research’

KUALA LUMPUR,: Kehidupan moden yang sangat pantas boleh menjadikannya sukar untuk berehat dan berehat. Ia mungkin menjadikan tidur malam yang lena secara konsisten kelihatan seperti mimpi.

Tetapi tidur adalah sama pentingnya untuk kesihatan keseluruhan seperti diet dan senaman. Tidur yang mencukupi meningkatkan mood, kesihatan, dan fungsi kognitif anda. Sesetengah penyakit dan gangguan adalah berkaitan dengan kekurangan tidur. Ini termasuk strok, demensia, obesiti, dan penyakit jantung.

Goodnite International Sdn Bhd, pengeluar tilam terbesar di Malaysia, telah melancarkan kempen terbarunya, “Tidur Lena, Hidup Sejahtera.”

Encik Teo Yek Ming, Pengarah Urusan Kumpulan Goodnite, menyatakan bahawa objektif utama kempen”Tidur Lena, Hidup Sejahtera” adalah untuk memberi inspirasi kepada orang ramai untuk menjalani kehidupan yang sihat serta tidur secukupnya.

“Kami sentiasa berusaha untuk menawarkan pelanggan kami barangan dan perkhidmatan berkualiti tinggi. Kami sedar bahawa rahsia tidur lena ialah tilam yang berkualiti. Kami berdedikasi untuk meningkatkan kualiti tidur orang ramai,” katanya.

Untuk menyokong usaha ini, Goodnite telah menandatangani Memorandum Persefahaman (MoU) dengan Universiti Malaya (UM) mengenai Penyelidikan Tidur. MoU ini bertujuan untuk meningkatkan pemahaman syarikat tentang demografi pengguna, tabiat tidur mereka, dan nasihat untuk tilam yang sesuai. Melalui perkongsian ini, ketegasan akademik dan kepakaran industri akan bersatu untuk menyelesaikan misteri yang berkaitan dengan pola tidur dan biomekanik serta memberikan cadangan tersuai untuk pilihan tilam terbaik untuk pelbagai kumpulan umur.

Tajuk penyelidikan UM untuk projek ini ialah “Kajian Komprehensif tentang Corak Tidur dan Pengesyoran Peribadi untuk Pemilihan Tilam Optimum merentas Kumpulan Umur Berbeza”.

Menurut Teo, MoU itu mewakili titik perubahan penting bagi syarikat kerana ia memerlukan penyelidikan dan pembangunan untuk menghasilkan produk baharu yang memenuhi keperluan dan permintaan pengguna.

“Untuk kerjasama pertama kami dengan UM, mereka akan menjalankan penyelidikan dan analisis untuk memahami jenis tilam yang paling sesuai untuk pelanggan kami. UM akan memberikan kami maklumat penting tentang corak tidur pelanggan dan pilihan tilam yang paling sesuai untuk pelbagai demografi.

“Kerjasama ini bukan semata-mata mengenai penyatuan dua entiti. Ia mengenai sinergi, inovasi, dan komitmen bersama untuk meningkatkan kualiti hidup,” katanya.

Selama bertahun-tahun, kami telah dikaitkan dengan pembuatan tilam. Orang ramai tidak tahu bahawa kami menjual barangan rumah. Kami menghasilkan dan memasarkan pelbagai jenis perabot melalui Goodnite Outlet, selain tilam.

Di samping itu, beliau menyatakan hasrat Goodnite untuk memperluaskan barisan produknya pada 2024 dengan matlamat untuk mengubah cara pelanggan tidur dan menjalani kehidupan mereka.

“Sebagai contoh, ramai orang tidak menyedari bahawa tilam akhirnya mengumpulkan hama habuk, kulit mati, kotoran dan serpihan lain dari masa ke masa. Di sinilah Perkhidmatan Pembersihan Tilam kami boleh membantu, menjimatkan masa dan tenaga pelanggan kami dan akhirnya menggalakkan lebih sihat dan lebih banyak lagi. tidur lena.

“Tambahan pula, Goodnite sedang giat membangunkan Sistem Tidur Pintar yang akan menawarkan pandangan berharga tentang corak tidur dan isu kesihatan yang berpotensi. Kami teruja dengan kesan positifnya terhadap gaya hidup pelanggan kami,” kata Teo.

Goodnite juga mempunyai rancangan untuk menambah beberapa barisan baharu untuk rangkaian produk: koleksi peralatan tempat tidur, barangan hiasan dan langsir. “Fokus kami melangkaui tawaran perabot berkualiti; ia membawa rasa kekitaan dan menyemai semangat ke dalam rumah,” kata Teo.

Untuk meningkatkan pengalaman penyesuaian, Goodnite juga menggunakan mesin pemasangan automatik sepenuhnya dari Jerman untuk kabinet yang dibuat khas. Ini adalah untuk menyediakan pelanggannya dengan transformasi rumah dengan pelbagai jenis reka bentuk modular sedia dengan cara yang lebih mudah dan pantas, sambil mengekalkan komitmen terhadap kemampuan.

“Goodnite berharap untuk terus menambah pilihan dan produk berkualiti untuk tawaran rumah yang lengkap. Lagipun, dengan rumah yang selesa, kita dapat berehat dengan baik dan hidup dengan baik bersama orang tersayang,” kata Teo.

Kami sedang mengembangkan barisan produk kami, dan matlamat utamanya adalah untuk mewujudkan kedai perabot sehenti, menjadikannya mudah dan mudah untuk orang ramai membeli-belah di bawah satu bumbung,” kata Teo.

Syarikat itu menawarkan pelan pembayaran sehingga 36 bulan supaya semua orang boleh mendapat manfaat daripada produk premium tanpa perlu membayar sejumlah besar wang, kata Teo.

Dia menyatakan bahawa matlamat Goodnite adalah untuk menyediakan perabot dan perkhidmatan berkualiti tinggi untuk membantu semua orang meningkatkan kehidupan mereka.

“Menjelang akhir 2026, kami berharap dapat mengendalikan 60 kedai perabot sehenti, mengekalkan 500 pengedar di seluruh negara, mempunyai 20 unit kedai tandatangan Goodnite di pusat beli-belah, dan mengembangkan projek, eksport, pemaju dan jualan korporat kami untuk memberi perkhidmatan yang lebih besar. pasaran. Saya rasa kami bersedia untuk mengambil bahagian yang lebih besar daripada pasaran tilam dan barangan rumah dengan pelan ansuran dan barisan produk baharu kami,” katanya.

Bulan ini antara 15 dan 17 Disember, akan ada pembukaan besar di Goodnite Outlet Petaling Jaya, lengkap dengan persembahan tarian singa, pemotongan reben dan bufet halal percuma. Wang tunai RM17,999 akan diberikan untuk setiap pembelian sepanjang acara tiga hari itu.