Sinar Harian – Tidur Lena Bersama Tilam Goodnite

Tidur lena bersama tilam Goodnite

SHAH ALAM – Pengeluar tilam terbesar di Malaysia, Goodnite International Sdn Bhd, (Goodnite) telah melancarkan kempen terbaharunya, ‘Tidur Lena, Hidup Sejahtera’ untuk memberi inspirasi kepada orang ramai menjalani kehidupan yang sihat serta tidur secukupnya.

Pengarah Urusan Kumpulan Goodnite, Teo Yek Ming, berkata, untuk menyokong usaha tersebut, Goodnite telah menandatangani Memorandum Persefahaman (MoU) dengan Universiti Malaya (UM) mengenai Penyelidikan Tidur.

“MoU ini bertujuan untuk meningkatkan pemahaman syarikat mengenai demografi pengguna, tabiat tidur mereka dan nasihat untuk tilam yang sesuai.

“Melalui perkongsian ini, ketegasan akademik dan kepakaran industri akan bersatu untuk menyelesaikan masalah berkaitan pola tidur dan biomekanik serta memberikan cadangan yang sesuai untuk pilihan tilam terbaik untuk pelbagai kumpulan umur,” katanya dalam satu kenyataan.

Yek Ming berkata, tajuk penyelidikan UM untuk projek ini ialah Kajian Komprehensif tentang Corak Tidur dan Pengesyoran Peribadi untuk Pemilihan Tilam Optimum merentas Kumpulan Umur Berbeza.

Menurut beliau, MoU itu mewakili titik perubahan penting bagi syarikat kerana ia memerlukan penyelidikan dan pembangunan untuk menghasilkan produk baharu yang memenuhi keperluan dan permintaan pengguna.

“Melalui kerjasama pertama kami dengan UM, mereka akan menjalankan penyelidikan dan analisis untuk memahami jenis tilam yang paling sesuai untuk pelanggan kami. UM akan memberikan kami maklumat penting tentang corak tidur pelanggan dan pilihan tilam yang paling sesuai untuk pelbagai demografi.

Beliau berkata, kerjasama itu bukan semata-mata mengenai penyatuan dua entiti tetapi ia mengenai sinergi, inovasi, dan komitmen bersama untuk meningkatkan kualiti hidup.”

“Kami sentiasa berusaha untuk menawarkan pelanggan kami barangan dan perkhidmatan berkualiti tinggi. Kami sedar bahawa rahsia tidur lena ialah tilam yang berkualiti. Kami berdedikasi untuk meningkatkan kualiti tidur orang ramai,” katanya.

Yek Ming berkata, Goodnite merancang untuk memperluaskan barisan produknya pada 2024 dengan matlamat untuk mengubah cara pelanggan tidur dan menjalani kehidupan mereka.

“Goodnite sedang giat membangunkan Sistem Tidur Pintar yang akan menawarkan pandangan berharga tentang corak tidur dan isu kesihatan yang berpotensi. Kami teruja dengan kesan positifnya terhadap gaya hidup pelanggan kami,” ujar Yek Ming.

Goodnite juga mempunyai rancangan untuk menambah beberapa barisan baharu untuk rangkaian produk seperti koleksi peralatan tempat tidur, barangan hiasan dan langsir.

“Goodnite juga menggunakan mesin pemasangan automatik sepenuhnya dari Jerman untuk kabinet yang dibuat khas. Ini adalah untuk menyediakan pelanggannya dengan transformasi rumah dengan pelbagai jenis reka bentuk modular sedia dengan cara yang lebih mudah dan pantas, sambil mengekalkan komitmen terhadap kemampuan,” katanya.

Beliau berkata, menjelang akhir 2026, Goodnite berharap dapat mengendalikan 60 kedai perabot sehenti, mengekalkan 500 pengedar di seluruh negara, mempunyai 20 unit kedai tandatangan Goodnite di pusat beli-belah.

“Kami juga merancang untuk mengembangkan projek, eksport, pemaju dan jualan korporat serta memberi perkhidmatan yang lebih besar pasaran,” katanya.

Goodnite juga akan mengadakan pelbagai aktiviti menarik sempena pembukaan besar di Goodnite Outlet Petaling Jaya bermula 15 hingga 17 Disember nanti. Wang tunai sebanyak RM17,999 akan diberikan untuk setiap pembelian sepanjang acara tiga hari itu.